VELGEN


Ut ultricies imperdiet sodales. Aliquam ac dui vel dui vulputate consectetur.

Velgen

U heeft momenteel wieldoppen onder uw auto, maar u wilt liever autovelgen. Of u heeft al velgen, maar wilt graag nieuwe velgen. In beide situaties kan Boegie Carcenter u uitstekend van dienst zijn. Wij zijn de specialist in lichtmetalen autovelgen, zowel stalen als aluminium velgen. U kunt aan ons uw wensen kenbaar maken en dan helpen wij u bij het vinden van de perfecte velgenset. Uiteraard houden wij daarbij rekening met uw budget. Vanaf een paar tientjes per velg tot een paar honderd euro per velg: alles is mogelijk. Zowel nieuwe als gebruikte velgen. Ook hebben we geregeld velgen in de uitverkoop!

Voordelen van autovelgen

De keuze voor autovelgen biedt vele voordelen. Het eerste voordeel is uiteraard dat het uiterlijk van uw auto erop vooruit gaat. Velgen staan immers mooier dan wieldoppen. Daarnaast is het zo dat velgen een betere warmteafvoer hebben, wat de levensduur van de remmen en banden verlengd. De kans op corrosie is bij autovelgen kleiner, waardoor deze langer mee zullen gaan. Uw auto is bovendien meer in balans en de maatvoering is nauwkeuriger.

Meer informatie over autovelgen

Bent u benieuwd welke autovelgen het beste bij uw auto passen, dan informeren wij u hier graag over. U bent van harte welkom in onze showroom, zodat u een beeld krijgt van alle mogelijkheden. Wij doen u graag een passend prijsvoorstel. Ons team van specialisten zal de autovelgen snel en vakkundig voor u monteren. Neem contact met ons op of bel zodat wij u direct te woord kunnen staan.

Breedsets & Boegie Carcenter

Bij een breedset combinatie, ofwel staggered set, zijn de wielen op de achteras breder dan de wielen op de vooras. Breedsets komen voor bij achterwiel- of vierwiel aangedreven voertuigen van onder andere Duitse, Engelse en Italiaanse autofabrikanten.

Bij een breedset kan het voorkomen dat de achterwielen een grotere inchmaat hebben dan de voorwielen. Denk hierbij aan bijvoorbeeld aan de Porsche 911 (992) en de Mercedes AMG GT met 19 inch wielen op de vooras en 20 inch wielen op de achteras.

De breedset vindt zijn oorsprong in de autoracerij en is later toegepast bij een aanzienlijk deel van snelle en sportieve productiewagens. Met een breedset komt het vermogen van snelle en sportieve voertuigen optimaal op het wegdek. Een bredere achterband heeft een groter contact met het wegdek met als positief gevolg dat deze band minder snel zal doordraaien, wheelspin genoemd. We spreken ook wel over een goede tractie van de band op het wegdek.

Esthetische voordelen van een breedset zijn dat achterwielen ten opzichte van de voorwielen vaak anders vormgegeven zijn. De velgen op de achteras hebben een dieper gelegen velghart, spaken lopen sterker naar binnen toe (concaaf). Ook kunnen de spaken in zijn geheel wat verder naar dieper liggen. Dit is voornamelijk bij velgen met een cuprand.

Velgen op de vooras kunnen zoals te zien is op bovenstaande illustratie door hun beperkte breedte en de grote remmerij niet uitgevoerd worden in een diep concave design.

Romano P
Romano P
2021-01-28
Geweldig geholpen door deze jongens! Mijn banden waren niet goed gemonteerd door een andere garage in Spijkenisse en dat hebben hun gelijk opgemerkt en verholpen. Ook zetten hun de alloygators perfect op de velg en werden mijn velgen zelfs gratis schoongemaakt in de speciale velgen wasmachine. Ik kreeg ook wat korting van de jongens 👍🏽 top garage!
Paula Molina
Paula Molina
2021-01-18
mijn auto was bij een andere garage helemaal afgeschreven (of moest belachelijk veel geld neerleggen) en zijn we toch voor een second opinion gaan kijken, en bij Boegie was hij binnen 1 avond gerepareerd. zo ontzettend blij mee en heel vriendelijk! 100% aanrader
Patrick Leeflang
Patrick Leeflang
2021-01-14
Wat een topbedrijf en topgasten die daar werken. Gisteren langsgeweest voor een offerte, die was goed en ze hadden gelijk tijd en leenvelgen om thuis te komen. zou eigenlijk 2 dagen duren maar, was de volgende dag al klaar. resultaat echt als nieuw! En tijdens het wachten een bakkie koffie en een heerlijk broodje gekregen van de jongens. Ik weet waar ik nu voortaan naar toe zal gaan. Nogmaals bedankt mannen.
Dylan H
Dylan H
2021-01-09
Velg kapot gereden en wilde hem snel gemaakt hebben, niet alleen was de velg binnen dezelfde dag gerepareerd, hij zag er splinter nieuw uit. Echt een aanrader als je wat voor je velgen nodig hebt en vriendelijke mensen.
Nick van der wijk
Nick van der wijk
2020-12-21
Goede service en netjes en snel geholpen velg is netjes gerepareerd!
Lloyd van den Ende
Lloyd van den Ende
2020-12-09
Ontzettend goede ervaring met Boegie carcenter. Begin van de week banden telefonisch besteld, om ze op vrijdag te laten monteren. Prijs afgesproken en alles. Vrijdag bleken helaas de verkeerde banden geleverd. Maar de mannen van Boegie carcenter regelden met spoed banden, omdat ik ze echt nodig had. Dezelfde dag alles gemonteerd voor de afgesproken prijs. Vakmanschap en service staan hier hoog in het vaandel. Vanaf nu m'n vaste adresje voor autobanden!
Soheil md
Soheil md
2020-11-10
Vandaag met mijn Ford focus bij Boegie bandencenter geweesd omdat een andere garage mijn banden niet kon balanceren en mij verteld had dat de velgen krom waren. Eens aangekomen moest ik even wachten tot ik aan de beurt was. Er werd mij meerdere keren koffie aangeboden. Toen ik aan debeurt was werd ik bij geroepen zo dat ik mee kon kijken. Alles werd mij netjes uitgelegd. Bleek dat de voroge garage de auto gewoon noet goed balanceerd had en er niks miss was met mijn velgen. 2 banden werden gebalanceerd. Alles 4 banden werden gecontroleerd op banadenspanning en alle 4 met moment sleutel na gelopen. Top service en heel aardig eigenaar. Ik woon niet in de beurt, maar ze hebben mij als klant bij.
-*L E M O N S H A R K Y*-
-*L E M O N S H A R K Y*-
2020-11-09
Goeie service en onderhoud en advies Toppers zijn het
Jermain P
Jermain P
2020-10-23
Via via bij Boegie Car Center beland voor mijn BMW 328GT met een uitlijn probleem. Mijn vertrouwen in garages en de online reviews was ik ondertussen volledig kwijt. Maar Boegie Carcenter heeft bewezen dat integriteit en vakman schap nog bestaat. Top bedrijf met een top eigenaar. Een ander bedrijf vroeg 550 euro voor problemen tijdens het uitlijnen. Boegie zei al gelijk dat dit geldklopperij was. Hij is rustig aan de slag gegaan met mijn auto en de prijs voor het uitlijnen was vooraf besproken, € 65,-. Uiteindelijk is hij 3 uur ermee bezig geweest om alles gangbaar te maken. Ik mocht ook meekijken en hij heeft mij die dag aardig wat geleerd. Einde van de rit hoefde ik ook alleen maar € 65,- te betalen ondanks de extra uren. Eén en al lof voor Boegie Car Center. Kennis, gastvrij en betrouwbaar. Mensen van de oude stempel die zich primair bekommeren op hun naam en de geleverde vakmanschap. Als ik in de buurt ben kom ik zeker even langs, is het niet voor de koffie dan wel voor de mooie verhalen.