VELGEN


Ut ultricies imperdiet sodales. Aliquam ac dui vel dui vulputate consectetur.

Velgen

U heeft momenteel wieldoppen onder uw auto, maar u wilt liever autovelgen. Of u heeft al velgen, maar wilt graag nieuwe velgen. In beide situaties kan Boegie Carcenter u uitstekend van dienst zijn. Wij zijn de specialist in lichtmetalen autovelgen, zowel stalen als aluminium velgen. U kunt aan ons uw wensen kenbaar maken en dan helpen wij u bij het vinden van de perfecte velgenset. Uiteraard houden wij daarbij rekening met uw budget. Vanaf een paar tientjes per velg tot een paar honderd euro per velg: alles is mogelijk. Zowel nieuwe als gebruikte velgen. Ook hebben we geregeld velgen in de uitverkoop!

Voordelen van autovelgen

De keuze voor autovelgen biedt vele voordelen. Het eerste voordeel is uiteraard dat het uiterlijk van uw auto erop vooruit gaat. Velgen staan immers mooier dan wieldoppen. Daarnaast is het zo dat velgen een betere warmteafvoer hebben, wat de levensduur van de remmen en banden verlengd. De kans op corrosie is bij autovelgen kleiner, waardoor deze langer mee zullen gaan. Uw auto is bovendien meer in balans en de maatvoering is nauwkeuriger.

Meer informatie over autovelgen

Bent u benieuwd welke autovelgen het beste bij uw auto passen, dan informeren wij u hier graag over. U bent van harte welkom in onze showroom, zodat u een beeld krijgt van alle mogelijkheden. Wij doen u graag een passend prijsvoorstel. Ons team van specialisten zal de autovelgen snel en vakkundig voor u monteren. Neem contact met ons op of bel zodat wij u direct te woord kunnen staan.

Breedsets & Boegie Carcenter

Bij een breedset combinatie, ofwel staggered set, zijn de wielen op de achteras breder dan de wielen op de vooras. Breedsets komen voor bij achterwiel- of vierwiel aangedreven voertuigen van onder andere Duitse, Engelse en Italiaanse autofabrikanten.

Bij een breedset kan het voorkomen dat de achterwielen een grotere inchmaat hebben dan de voorwielen. Denk hierbij aan bijvoorbeeld aan de Porsche 911 (992) en de Mercedes AMG GT met 19 inch wielen op de vooras en 20 inch wielen op de achteras.

De breedset vindt zijn oorsprong in de autoracerij en is later toegepast bij een aanzienlijk deel van snelle en sportieve productiewagens. Met een breedset komt het vermogen van snelle en sportieve voertuigen optimaal op het wegdek. Een bredere achterband heeft een groter contact met het wegdek met als positief gevolg dat deze band minder snel zal doordraaien, wheelspin genoemd. We spreken ook wel over een goede tractie van de band op het wegdek.

Esthetische voordelen van een breedset zijn dat achterwielen ten opzichte van de voorwielen vaak anders vormgegeven zijn. De velgen op de achteras hebben een dieper gelegen velghart, spaken lopen sterker naar binnen toe (concaaf). Ook kunnen de spaken in zijn geheel wat verder naar dieper liggen. Dit is voornamelijk bij velgen met een cuprand.

Velgen op de vooras kunnen zoals te zien is op bovenstaande illustratie door hun beperkte breedte en de grote remmerij niet uitgevoerd worden in een diep concave design.

Ashton18 Chauthi
Ashton18 Chauthi
2023-11-15
Echt topservice! Gisteren contact gehad en vandaag geholpen! Velgen weer als nieuw.
Yeana
Yeana
2023-11-02
Heren van boegie carcenter respect voor de kwaliteit van jullie diensten
Bert van der Star
Bert van der Star
2023-11-01
Goede service voor spoed altijd plaats en eerlijke prijs 👍
Fawaz Youzbashi
Fawaz Youzbashi
2023-10-30
اوناس طيبون ولديهم خبرة جيدة يعملون بجد وذو خبرة في عالم السيارات
Kevin van Ee
Kevin van Ee
2023-10-29
Stoeprandje geraakt met mijn Hyundai Ioniq 6🥲 Gelukkig binnen 2 uurtjes mijn velg weer helemaal als nieuw, dankzij Boegie💯
Kevin Jacobs
Kevin Jacobs
2023-10-27
Goeie garage heel snel geholpen en voor een goede prijs ik had schade aan me velg en binnen 1 werkdag gespoten en gerepareerd echt een eerlijke top garage
Nelson Vieira
Nelson Vieira
2023-10-26
2e keer hier geweest voor reparatie. - vakkundig - snel - klantvriendelijk De sterren liegen er niet om! Vriendelijk geholpen door sjeffie. Toppers
Zaid Tallagui
Zaid Tallagui
2023-10-19
Goede en eerlijke vakmanschap, nooit maar ook nooit ontevreden weg gereden.